16.11.2020. 0:13
0
Tabaković: U Srebrenici su se izdavale instant lažne lične karte za glasanje, moja pobjeda je proglašena
Alija Tabaković, kandidat SDA za načelnika Srebrenice za O Kanal govorio je o izborima u Srebrenici, nepravilnostima, ali i očekivanjima u budućnosti

Matematika ide u našu korist, Inicijativa je proglasima moju pobjedu, presudit će glasovi poštom, rekao je Tabaković.

Na pitanje koliko su se u Srebrenici susretali sa nepravilnostima u izbornom procesu, Tabaković kaže da je borba trebala već neko vrijeme.

- Mi se već neko vrijeme borimo sa izbornim inžinjeringom. To je sve organizovano u Banja Luci i Beogradu, današnja situacija sa izdavanjem nove lične karte kroz sat vremena je samo vrhunac tog inžinjeringa, kazao je on.

Sumnja da je u Srebrenici postajala lokacija za pravljenje ličnih karata.

- Sa pravom sumnjamo da je ovdje postojala neka lokacija koja je izdavala instant lične karte kako bi raznorazni ljudi mogli glasati, to je sa današnjim slučajem očigledndo.

Građanima je poručio da će graditi normalnu budućnost u Srebrenici.

- Gradit ćemo budućnost u Srebrenici, trudit ćemo se da što manje pričamo o dešavanjima koja nas prate u ovom izbornom procesu u zadnje vrijeme. Želimo postati jedna normalna i zdrava sredina, zaključio je Tabaković.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.