27.12.2020. 21:20
0
Opozicija traži ponavljanje izbora u Doboju, radnici ne žele platiti njihovu cijenu
Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku u vezi s rezultatima lokalnih izbora u Doboju.

Čeka na završetak postupka o povredama izbornih procesa i eventualno utvrđivanje odgovornosti izborne administracije – na osnovu prigovora pojedinih političkih partija i posmatrača.

Sindikat uprave Republike Srpske upozorava kako je nedopustivo da se eventualno ponavljanje izbora finansira iz gradskog budžeta, jer bi to značilo smanjenje plata radnicima. Iz PDP-a traže ponavljanje izbora i utvrđivanje krivične odgovornosti – zbog izbornih neregularnosti u ovom gradu, javlja BHRT.

Radnici u Doboju ne smiju da plate cijenu političkih igara u ovom gradu, ističe predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske. U slučaju ponovaljanja izbora u Doboju, iz gradskog budžeta bi trebalo biti obezbijeđeno dodatnih 600 hiljada maraka, što bi moglo da znači umanjenje plata budžetskim korisnicima za 20 odsto. Sindikat traži da CIK obezbijedi novac za nove izbore, ukoliko poništi rezultate.

"Što se nas tiče izbore mogu da provode svaki vikend, ali ne preko radničkih leđa. Ukoliko se neko ogriješio o zakon, pozivam CIK i tužilaštvo da rade svoj posao i neka uhapse te ljude, ali to pitanje se ne može prelamati preko radničkih leđa", kaže Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske.

Zbog neregularnosti tokom izbornog procesa u Doboju, PDP zajedno s opozicionim strankama, traži ponavljanje izbora u ovom gradu. Aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić bez komentara.

„Imamo izlaznost u Doboju koja je za 20 odsto veća od prosjeka izlaznosti u Bosni i Hercegovini. Na desetine biračkih mjesta izlaznost je preko 99 odsto, a kandidati PDP-a u nekim biračkim mjestima imaju 0 glasova", ističe Slobodan Vasiljević iz Gradskog odbora PDP-a Doboj.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a poručuje da "osim legitimnog zahtjeva da se ponište i ponove izbori, zbog brojnih utvrđenih manipulacija, vrlo je važno da nadležne institucije utvrde odgovornost i konačno neko u ovoj zemlji mora otići u zatvor za izborne krađe".

Sindikat zaposlenih u gradskoj upravi najavio je proteste i blokadu magistralnog puta, ukoliko dođe do smanjenja plata. Građani su podijeljenog mišljenja o proteklim izborima u Doboju.

Ukoliko dođe do ponavljanja izbora i jedni i drugi su protiv da se finanasiraju iz budžeta jer to znači smanjenje plata radnicima, što je nedopustivo.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.