24.2.2021. 20:11
0
Grlić Radman s biskupom Komaricom o opstanku Hrvata u Banjalučkoj biskupiji
Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman razgovarao je u srijedu s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom o nastojanjima da se na području Banjalučke biskupije, najteže stradale katoličke biskupije u BiH, osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika, priopćio je MVEP.

Ovaj sastanak je bio tematski nastavak sastanka kojeg je banjalučki biskup Franjo Komarica održao 22. veljače 2021. godine s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Tema sastanka bila je daljnja potpora Hrvatske nastojanjima biskupa Komarice da se na području Banjalučke biskupije osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika te time udahne novi život ovoj zasigurno najteže stradaloj katoličkoj biskupiji u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju. 

Biskup je ministra Grlića Radmana upoznao s planovima revitalizacije jednog od najvažnijih vjerskih i kulturnih objekata u svojoj biskupiji - trapističkog samostana Marija Zvijezda i aktivnostima utemeljiteljskog odbora Europskog centra za mir, međureligijsku i međunarodnu suradnju "Marija Zvijezda" u Banja Luci.

Biskup Franjo Komarica je na kraju sastanka zahvalio ministru na njegovom zalaganju za Hrvate u Bosni i Hercegovini te su se također složili kako je dobar položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ulog u stabilnost i sigurnost same Hrvatske, penosi Hina. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.