28.4.2021. 19:04
1
"Bećirović je poznati srbomrzac, želi bosanski jezik uvesti u Ustav RS-a"
Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić, prokomentarisala je na svom Twitter profilu prijedlog delegata SDP-a, Denisa Bećirovića, o ustavnoj ravnopravnosti Srba u Federaciji BiH.

Majkić je Bećirovića optužila da je "poznati srbomrzac" koji želi uvesti bosanski jezik u Ustav Republike Srpske.

"Prijedlog poznatog srbomrzca Denisa Bećirovića o uspostavljanju ustavne ravnopravnosti srpskog naroda, srpskog i bosanskog jezika u ustavima kantona Federacije BiH samo je prvi korak. Drugi bi bio uvođenje bosanskog jezika u Ustav Republike Srpske", napisala je Majkić na Twitteru.

Podsjećamo, delegati Doma narada PS BiH jučer su odbili da na dnevni red stave spomenuti prijedlog Denisa Bećirovića. Delegati HDZ-a su bili protiv, dok su delegati SNSD-a bili suzdržani, osim Nikole Špirića koji je bio protiv.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.