23.6.2021. 17:44
0
Džaner Kilerdži i Nermin Šabanović pušteni na slobodu uz mjere zabrane
Po naredbi sudije Katonalnog suda u Sarajevu Jasenka Ružića, danas su nakon održane sjednice, na slobodu pušteni Džaner Kilerdži i Nermin Šabanović, dvojica od četvorice uhapšenih u akciji FUP-a "Aperkat".

Njima su izrečene mjere zabrane napuštanja zemlje, kontaktiranja svjedoka, mjera oduzimanja pasoša i mjera zabrane prelaska granice s ličnom kartom. Također se moraju jednom sedmično javljati nadležnoj policijskoj upravi. 

Za Senata Kilerdžija i njegovog sina Tanera, koji imaju i državljanstvo Turske,tužiteljica Jasminka Knežević zatražila je da im se odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega te ponavljanja krivičnog djela. 

Branilac Senata Kilerdžija, sarajevski adbvokat Muhidin Kapo, tražio je da se prijedlog za pritvor odbaci kao neosnovan. On je naglasio da tužilaštvo ne posjeduje nijedan dokaz koji ukazuje na opravdanu sumnju da je Senat Kiledži počinio krivična djela za koja je osumnjičen. 

Muhidin Kapo kao i branilac Tanera Kilerdžija, advokat Rijad kapo istakli su da ne postoji nikakva organizirana grupa. Naglasili su također da Senat i Taner Kilerdži rani nisu osuđivani. Smatraju da bi se svrha mogla postići i eventualno određivanjem mjera zabrane. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.