10.8.2021. 12:10
1
Zahiragić opet opleo po Forti i Vladi KS: Nisu ovo poruke u maniru Grand pjevačica, ali manite se populizma i hvatajte se posla
Haris Zahiragić je putem svog facebook profila kritikovao Vladu KS, odnosno njene predstavnike koji su juče prisustvovali otvaranju linije brzog voza od Pazarića do Željezničke stanice. On ih je optužio da se bave populizmom, odnosno hvale stvarima koje oni nisu ni započeli ni realizirali.

Brzi voz od Pazarića do Željezničke stanice je, treba biti iskren, u posljednje vrijeme ideja je koju je reaktualizirao načelnik Efendića, a koju je realizirala Vlada FBiH, to jeste Željeznice FBiH.

- Vlada FBIH se nije slikala, nemaju običaj baviti se populizmom. Nisu to uradili ni prije par dana kada su penzionerima podijelili po 100/120KM - kao što to rade političari u regionu kada urade nešto slično.

Ipak, Zahiragić ne oduzima Vladi KS sve zasluge, istaknuvši kako su uradili neke formalne stvari za navedenu liniju, ali navodi kako to: "ne zavrijeđuje da se pola Vlade i Premijer vozaju vozom i daju ovako snažne izjave kao da su, u najmanju ruku, napravili šine i kupili nove vozove."

U nastavku je istakao kako se ne treba praviti populizam od ovakvih stvari, pogotovo ne Vlada KS s obzirom na sve probleme, kako Zahiragić navodi, koji su se pod njihovom vlašću pojavili u skoro svim resorima.

- I ne, nema to veze sa "šminkom gradskom", ni sa "kompleksima" - ma šta značile te poruke u maniru GRAND pjevačica, ima veze samo sa averzijom sve većeg broja građana (iz svih dijelova KS) spram populizma čiji rezultati su iz dana u dan sve opasniji po sistem, ali i život i zdravlje građana.

- Manite se facebooka, populizma i prepucavanja sa građanima, hvatajte se posla! - rekao je Zahiragić.

Voz od Sarajeva do Pazarića ideja je koju je realizirala Vlada Kantona Sarajevo, a počeo je saobraćati jučer. Prvi putnici su se već provozali, a s njima i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i resorni ministar Adnan Šteta.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.