24.8.2021. 17:59
0
Općina Centar o objektu u Titovoj ulici: Nismo dali odobrenje, bit će uklonjen
U vezi sa objektom koji je osvanuo kod Velikog parka u Titovoj ulici, oglasili su se iz Općine Centar poručivši da oni nisu dali odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine na toj lokaciji te da će "sporni objekat" biti uklonjen.

- Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo obratilo se pravno lice Omar&Enes Comemerce sa zahtjevom za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine.

Navedenom zahtjevu je, u redovnoj proceduri, udovoljeno - data je saglasnost za postavljanje privremenog objekta za prodaju suvenira. Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu ne odgovara izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor - naveli su.

Dalje navode kako je utvrđeno da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat.

- Kada je u pitanju uklanjanje objekta iz ulice Maršala Tita za to su moguća dva scenarija. Prvi je da investitor ukloni objekat o svom trošku, a drugi je da to uradi Općina Centar. Ukoliko investitor ne ukloni objekat Općina će u najkraćem zakonskom roku ukloniti objekat, a što će investitor morati refundirati Općini - naveli su.

Podsjetimo, riječ je o objektu koji je namjenjen za prodaju suvenira čiji je vlasnik inovator Enes Hodžić.

Enes Hodžić, inače član Naše stranke i njihov kandidat na lokalnim izborima, poručio je da će postupiti po odlukama Općine Centar iako je ranije dobio sve potrebne dozvole.

Načelnik Srđan Mandić je kazao ranije da postoji "više varijanti o tome kako je objekat izgrađen" te najavio rušenje u kratkom roku.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.