6.10.2021. 20:41
0
Komšić o Vučićevoj izjavi oko "90 posto slaganja oko BiH": I Milošević i Tuđman su se slagali oko 90 stvari oko BiH!
Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, komentarisao je Samit održan u Sloveniji, njegove rezultate, kao i aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji.

Kada je riječ ulasku zemalja Zapadnog Balkana u EU, Komšić kaže da se pojedine države oštro protive takvom razvoju događaja, te konstatuje da je EU danas napravila neko srednje rješenje.

Govoreći o Vučićevoj izjavi, koja je glasila da se "Srbija i Hrvatska slažu oko 90% stvari kada je u pitanju BiH", Komšić kaže da su se isto tako slagali Slobodan Milošević i Franjo Tuđman.

- Ja mogu reći da su se i Milošević i Tuđman 90% slagali kada je u pitanju BiH pa znamo do čega je to dovelo. Postoji pitanje kojih je to 10% oko kojih se ne slažu. Izgleda da je BiH, mada smo mislili da je to vrijeme prošlo, već treću ili četvrtu deceniju glavno jelo na meniju Zagreba i Beograda. To sigurno nije nešto što je dobro za nas u BiH, ali vjerujte da nije dobro ni za Zagreb ni za Beograd, ističe Komšić.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.