28.10.2021. 15:59
0
Magazinović o Srbima koji bojkotuju institucije: Oni koji su trebali čuti poruke, nisu bili tu da ih uživo čuju iako ne sumnjam da su ih čuli
Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović kazao je da današnjoj sjednici Doma, kada se poslanicima obraćao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, nisu prisustvovali oni koji problem stvaraju.

Naime, u BiH još traje blokada rada bh. institucija budući da politički predstavnici bh. entiteta Republika Srpska koji su izabrani u državne institucije odbijaju učestvovati u radu te nisu prisustvovali ni današnjoj sjednici.

- Oni koji su trebali čuti poruke, nisu bili tu da ih uživo čuju iako ne sumnjam da su ih čuli. No, iznenadila me jedna stvar da osim poslanika nije bilo predstavnika diplomatskog kora u BiH, a svi su bili pozvani - dodao je Magazinović, kazavši da je to zabrinjavajuća situacija jer pokazuje da nešto ne štima.

Mišljenja je da se iz obraćanja nije moglo čuti ništa novo te da je to tipično obraćanje diplomatskih predstavnika u BiH.

(Fena / H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.