29.10.2021. 19:35
0
Predstavnici organizacija VKBI, HNV, SGV i Foruma parlamentaraca sa Schillingom
Predstavnici organizacija civilnog društva VKBI, HNV, SGV i Foruma parlamentaraca BiH 1990 danas su održali višesatni sastanak s bivšim visokim predstavnikom Christianom Schwarz-Schillingom.

Schwarz-Schilling je dao punu podršku "Principima za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine", koje promoviraju ove organizacije u cilju uređenja države na građanskim i demokratskim principima.

Schwarz-Schilling je poručio kako će od visokog predstavnika Christiana Schmidta zahtijevati da primi predstavnike organizacija, te da podrži uključivanje civilnih organizacija u aktuelne procese u kojima se govori o izmjenama Ustava BiH s obzirom da se radi o organizacijama koje u sebi nose nacionalni predznak, a zalažu se za građansko uređenje. Također, on je naveo i da će na uključivanju civilnih organizacija insistirati i kod šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera. 

Bivši visoki predstavnik je domaćinima prenio i kako će o "Principima za izmjene Ustava BiH" upoznati i veliki broj evropskih parlamentaraca kojima će uputiti poruku da će, ukoliko principi evropskih konvencija o ljudskim pravima padnu u BiH pasti i cijela Evropa.    Schwarz-Schiling će s organizacijama civilnog društva održati pres-konferenciju u utorak te o svemu upoznati širu bh.javnost, saopćeno je iz ovih organizacija.


(FENA /Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.