2.2.2024. 22:47
0
Oglasili se iz OHR-a: NATO je nezamjenjiv partner BiH
Predstavnici Sjevernoatlantskog vijeća (NAC), predvođeni zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirceom Geoanom, održali su niz važnih sastanaka sa političarima iz BiH, ali i specijalnim vojnim snagama Evropske unije (EUFOR - ALTHEA).

Geoana uvjerava da je BiH dugotrajni i bliski partner NATO-a. 

- Ono što se dešava u Bosni i Hercegovini bitno je za sigurnost Zapadnog Balkana, a što se dešava na Zapadnom Balkanu bitno je za sve nas u Europi. NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Svi politički lideri moraju raditi zajedno da bi sačuvali jedinstvo i zaštiti državne institucije - poručio je Geoana. 

Navodi i da je NATO predan BiH godinama i da podržavan njena reformska nastojanja, kroz svoj paket za izgradnju odbrambenih kapaciteta. 

Iz OHR su se večeras oglasili na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

- Danas je održan veoma značajan sastanak između Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a i partnera iz međunarodne zajednice u BiH o političkom i sigurnosnom okruženju u BiH i regiji Zapadnog Balkana.

NATO je nezamjenjiv partner BiH kada je u pitanju gradnja kapaciteta za očuvanje mira i sigurnosti. Euroatlantske integracije i provedba Dejtona nisu međusobno isključivi procesi i predstavljaju zajednički napor da se pomogne BiH u ostvarenju mira i prosperiteta - poručili su iz OHR-a.

(Sead M.)

NATOOHRBiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.