12.11.2021. 15:46
0
Poznat identitet uhapšenih u akciji kod Sarajeva gdje je "pala" droga u vrijednosti od milion KM
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Žandarmerije su na putu prema Bjelašnici, na teritoriji entiteta RS, presreli kombinovano vozilo i pronašli veliku količinu droge.

Tom prilikom je pronađeno 132 kilograma droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, rečeno je na konferenciji za novinare koju je održao Branimir Šehovac, načelnik PU istočno Sarajevo. 

Vrijednost zaplijenjene droge je blizu milion maraka kada je riječ o uličnoj preprodaji kazao je Šehovac.

Uhapšeno je pet osoba iz Foče četiri muškarca i jedna žena. Oni su već predati na kriminalističku obradu.

"Navedena lica će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu", kazao je Šehovac dodavši da se preduzimaju aktivnosti u Foči i Trebinju s ciljem dokumentovanja ovog krivičnog djela.

Kombi imao "lažno" dno

Kombi je imao lažno dno te je na tom mjestu bila i smještena droga odakle su je policijski službenici izuzeli.

U posljednje tri godine ovo je najveća zapljena droge na području Istočnog Sarajeva. 

Identitet uhapšenih

Prema medijskim saznanjima, uhapšeni su Nemanja Pavlović, Gordana Golubović, Nedeljko Vuković, Danko Krnojelac i Blagoje Krnojelac.

Šehovac je poručio kako se svi uhapšeni suočavaju s minimalnom kaznom od tri godine zatvora, ali da će zatvorska kazna prije svega ovisiti od sudskog procesa i postupka dokazivanja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.