6.12.2021. 17:57
0
Čampara branio Konakovića na sjednici Skupštini KS: Šta god ovaj čovjek predloži, vi odbijate
Nakon održane pauze zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su nastavili sa sjednicom. Mahir Dević, ispred kluba SDA predložio je u svom zaključku između ostalog smjenu doktora Benjamina Bejtovića iz Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Prije samog glasanja, javio se i Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i pravde, koji je tražio dopunu ovog zaključka, kako bi glasali za njega.

Naime, on je zahtjevao da Vlada KS i nadležne institucije dodatno analiziraju i utvrde odgovornost svih pojedinaca, ljekara, rukovodilaca javnih i privatnih ustanovova u zdravstvu koji su svojim djelovanjem i greškama odgovorni za nesretni događaj, smrt djevojčice Džene Gadžun, te da se odmah nakon toga pokrene smjena svih onih čije su greške ustanovljene i dokumentovane od strane nadležnih institucija, sudova, ombdusmena za ljudska prava i inspekcija, a kao posljedicu su te greške uzrokovale smrtne slučajeve ili teže posljedice po zdravlje pacijenata.

Međutim, zastupnik SDA Mahir Dević nije dopustio dopunio te je kazao da ne želi da se revitalizira njihov zaključak te NiP ima pravo da podnese svoj zaključak, ali i da ovo nije u skladu sa poslovnikom.

Na ovo je reagirao Konaković te kazao kako ne radi se ni o kakvoj revitalizaciji te da je riječ samo o proširivanju i da svakako podržavaju zaključak SDA.

U raspravu se uključio i zastupnik Aljoša Čampara (NiP) koji je stao na stranu Konakovića te kazao kako klub SDA uvijek odbija ono što Konaković predloži.

“Šta god ovaj čovjek predloži, vi odbijate. Prije samo pet minuta ste glasali da se dopuni zaključak zastupnice Jasne Durakovića, sada ne želite. A govorite kako poznajte dobro poslovnik”, kazao je Čampara.

“Imaju rezultati oko poznavanja poslovnika. Jasna je prihvatila sama izmjenu svog zaključka. Ne dozvoljavamo revitalizaciju zaključaka. Želite revitalizaciju ovog zaključka. Mi smo referirali na konkretnu temu. Ovo je za nas van poslovnika. Ne dozvoljavamo revitalizaciju našeg zaključka”, bio je izričit Dević.

Nakon glasanja, ovaj zaključak nije usvojen. Određen broj zastupnika nije prisustvovao glasanju, 14 je bilo suzdržanih, 13 za, dok su 2 bila protiv.

Time, nije usvojen zaključak kluba SDA.
 
Odmah nakon se glasalo za zaključak Naroda i pravde te je on usvojen, ali su ovog puta sa sjednice izašli zastupnici kluba SDA, prenosi raport.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.