21.4.2024. 13:15
2
Košarac žestoko odgovorio Konakoviću: Ako vam se Bakir naljuti, vaše Trojke neće biti nigdje!
Staša Košraca, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH odgovorio je na društenim mrežama na izjavu Elmedina Konakovića, šefa bh. diplomatije u kojima je ismijavao odluku NSRS da legalizuje isplatu plata u gotovini.

Konaković je, podsjećamo, napisao da su "došli su u fazu da zakonima odobravaju 'platu na ruke'"

 - Naredna faza je novi član koji propisuje 'dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate'. Sve dok svijetom hara digitalizacija", napisao je Konaković.

Međutim, Košarac tvrdi da  Konaković "ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku RS-a za imenovanje u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine"

 - Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u RS-u. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama kao ni u robnoj razmjeni -  rekao je Košarac.

On smatra da je Trojka konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.