15.12.2021. 15:32
0
Zbog prekida grijanja moguće ponovo skraćenje školskog časa u Zenici
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, zbog problema s daljinskim grijanjem u Gradu Zenica, priprema uputstvo svim školama u tom gradu da skrate trajanja školskog časa sa 45 na 30 minuta - potvrdio je Feni resorni ministar Spahija Kozlić.

Naime, Javno preduzeće “Grijanje” Zenica svoje je potrošače obavijestilo da je danas od 9.30 sati “potpuno obustavljena isporuka toplotne energije od ArcelorMittala Zenica (AMZ)” i kako “nemaju nikakvu informaciju o stanju kod proizvođača AMZ-a”.

-Prije sat vremena dobili smo informaciju da je prekinuta isporuka toplote gradu pa tako i školama. Mi ćemo pratiti sitiuaciju te će, ako ne budemo imali potvrdu da će biti uspostavljen daljinskog sistem grijanja, ujutro biti odaslan dopis prema školama da skrate trajanje školskog časa sa 45 na 30 minuta - kazao je Kozlić.

Nastavni čas na 30 minuta već je, napomenuo je, skratila zenička OŠ “Edhem Mulabdić”, koja je ranije dobila saglasnost tog ministarstva.

-Danas smo saglasnost da skrate nastavni čas dali i školama u Brezi, koje se griju sa gradskog grijanja. I tamo ima problema s grijanjem - ističe Kozlić.

Zeničke su škole, također zbog grijanja, nastavni čas skraćivale i početkom oktobra ove godine.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.