3.2.2024. 15:17
0
Hoće li poskupjeti centralno grijanje u Sarajevu nakon viših cijena gasa
Iako je od 1. januara prirodni gas skuplji za 3,9 posto, računi za centralno grijanje iz Toplana za januar su isti. Hoće li poskupjeti centralno grijanje u Sarajevu ili će ostati stara cijena tek će se odlučiti u narednom periodu.

Iz Toplana i resornog Ministarstva komunalne privrede infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša nisu odgovorili na pitanje kolega sa Faktora hoće li ostati ista cijena ili će grijanje poskupjeti.

Inače korigovanje cijene centralnog grijanja prilično je komplikovano. O poskupljenju ili sniženju cijene učestvuju Toplane, eksperti za grijanje, resorno ministarstvo i na kraju Vlada KS odlučuje koliko će poskupjeti ili pojeftiniti grijanje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.