23.12.2021. 13:00
0
TZKS predstavila sadržaje "Zimskog kalendara dešavanja“ i "Sarajevo winter fest-a“
U cilju unapređenja, obogaćivanja turističke ponude, kreiranja kalendara zimskih dešavanja i novih turističkih proizvoda, Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je dva javna poziva kojima dodjeljuje bespovratna finansijskih sredstva za programe i projekte značajne za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

Više od stotinu pojedinačnih aktivnosti bit će realizovano kroz 40 podržanih projekata koji će se održati na preko deset različitih lokacija u tri mjeseca dešavanja. Kroz javne pozive Turistička zajednica KS ove zime će obezbjediti praznično ukrašavanje ulica i mostova Sarajeva kao i dekoracije na olimpijskim planinama.


Putem javnih poziva podržani  su projekti iz različitih oblasti:  zabava, kultura, sport, gastronomija, tradicija, koji će osigurati brojne kvalitetne sadržaje. Muzički i zabavni sadržaji  u gradu, na Bjelašnici, Igmanu i Trebeviću dovesti će regionalne zvijezde poput Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Kiki Lesendrić i Piloti, Letu štuke, Regina, Konvoj kao i mlade muzičke nade, a ljubitelji elektronske muzike uživati će u nastupima poznatih DJ-eva.

Turistička zajednica KS podržava razvoj novih turističkih proizvoda pa će tako po prvi put ljubitelji zimskih sportova moći će dočekati Novu godinu na skijama, a zaljubljenici u adrenalinske sportove će dobiti priliku za obilazak Bjelašnice na krpljama.

Osigurana je i podrška sportskim događajima koji imaju međunarodni karakter i veliku vidljivost, te dovode zvijezde poput Ivice Kostelića i Elvedine Muzaferije.

Podrškom radu muzeja, kulturnih institucija i udruženja Turistička zajednica KS će dati doprinos revitalizaciji i prezentaciji i kulturno-historijskog nasljeđa, očuvanju tradicije, te razvoju gastro i festivalskog turizma.

Kroz zanimljive aktivnosti tokom cijele zime cilj je produžiti trajanje zimske turističke sezone, povećati broj turističkih dolazaka i noćenja, smanjiti sezonalnost turističkih posjeta te ponuditi turistima i lokalnom stanovništvu atraktivne i nove sadržaje.




(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.