28.12.2021. 10:23
0
Američka ambasada komentarisala Orbanove izjave: Evo šta su mu poručili
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu odbacuje bilo čiju retoriku, unutar Bosne i Hercegovine ili van nje, koja za cilj ima podsticanje podjela i rast tenzija, kazali su iz Ambasade odgovarajući na upit u vezi izjava mađarskog premijera Viktora Orbana.

Uvredljivim stereotipima nema mjesta u političkom govoru. Riječi sa sobom nose posljedice, a ovakva retorika samo doprinosi povećanju tenzija, eroziji društvene kohezije i, u konačnici, predstavlja prijetnju sigurnosti i stabilnosti BiH, regije Zapadnog Balkana i Evrope, naveli su iz Ambasade SAD-a za N1.

Povod za ovakvu reakciju su nedavne Orbanove izjave kako je "srpska nacija ključna za Balkan", te da je "izazvo za BiH kako integrisati zemlju sa dva miliona muslimana".


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.