17.1.2022. 11:26
0
Ovo nije dobro: Sarajevo jutros najzagađeniji grad na svijetu
FOTO: Srna
Sarajevo je jutros na prvom mjestu najzagađenijih gradova na svijetu, pokazuju sve mjerne stanice u gradu.

Indeks zagađenosti iznosi 270, što znači da PM2 čestica ima čak 32 puta više od dozvoljenog. Jutros je kod Ambasade Sjedinjenih Država izmjereno čak 346 ovakvih čestica, što znači da je vazduh "opasan". Poslije Sarajeva, po zagađenosti slijede Lahore u Pakistanu, Delhi u Indiji, Vuhan u Kini, te susjedni Zagreb i Beograd, prenogi agencija Srna.

"Tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva - trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, morale bi ostati u zatvorenom", navodi se u upozorenju portala "Ekoakcija".


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.