26.1.2022. 12:44
0
Na području Posušja spriječeno krijumčarenje migranata
FOTO: Ilustracija
Pripadnici Granične policije BiH, 24. januara 2022. godine, spriječili su krijumčarenje osam stranih državljana.

"Radi se o šest državljana Republike Turske koji su posjedovali putne isprave te dvije osobe koje nisu imale identifikacione dokumente, a izjavile su da dolaze iz Afganistana. 

Bh. državljani migrante su krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, a u tome su spriječeni u mjestu Vinjani na području Posušja.", navode iz GPBiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, protiv državljana BiH ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz GPBiH.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.