5.3.2024. 15:46
0
Granični policajci BiH spriječili krijumčarenje 11 osoba
Pripadnici Granične policije (GP) BiH za podršku i kontrolu Višegrad u mjestu Jagodina, općina Višegrad spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, prilikom kontrole tri putnička motorna vozila.

U prvom putničkom motornom vozilu marke Golf, kojim je upravljao M. B. državljanin BiH, nalazilo se pet osoba afroazijskog porijekla, zatim u putničkom motornom vozilu marke Audi Q7, kojim je upravljao Š. J. državljanin BiH, nalazile su se tri osobe afroazijskog porijekla, dok u putničkom vozilu marke Golf, kojim je upravljao K. S. državljanin BiH, nalazile su se tri osobe afroazijskog porijekla, priopćeno je iz GP BiH.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenja ljudi, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i trojica osumnjičenih su lišena slobode. Krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Rad na predmetu se nastavlja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.