28.1.2022. 14:27
0
Sarajevogas od Toplana traži da smanje potrošnju plina
KJKP Sarajevogas danas je ponovo upozorio Toplane Sarajevo da smanje dnevnu potrošnju gasa za 80.000 Sm3, odnosno da dio kotlovnica pređe na alternativno gorivo.

Iz KJKP Toplane-Sarajevo su za Patriju potvrdili da još uvijek vrše zagrijavanje putem prirodnog gasa. 

"Što se tiče prelaska na alternativna goriva još uvijek ne znamo da li će se to desiti", navode u odgovoru. 


Sarajevogas je odbio ponudu Energoinvesta da naruči dodatne količine plina iako je Vlada KS odobrila nabavku. U dopisu Toplanama Sarajevo piše da je dnevna količina gasa i dalje ograničena na maksimalno 950.000 Sm3 što nije dovoljno u periodu izrazito niskih temperatura.

"Svako odstupanje od navedenog izazvat će probleme u funkcionisanju gasnog sistema KS što može prouzrokovati prekid isporuke gasa za određene kotlovnice u cilju očuvanja minimalne tehničko-tehnološke funkcionalnosti gasnog sistema",
rečeno je.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.