2.2.2022. 17:10
0
Gradonačelnik Kasumović podigao rampu i puštao ljude, interveniralo obezbjeđenje
Vijećnici “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” zajedno sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem posjetili su danas bolnicu i provjerili poštuje li se odluka vijeća.

Nakon što je Gradsko vijeće Zenice na 18. sjednici, koja je održana 24. januara ove godine, prihvatilo Prijedlog Zaključka o zabrani naplate parking prostora u krugu Kantonalne bolnice Zenica za osoblje Kantonalne bolnice i pacijente odnosno druge korisnike, a koju trenutno naplaćuje Kantonalna bolnica Zenica, Gradska uprava Zenica obavijestila je građane da je ovaj zaključak stupio na snagu 1. februara 2022. godine. 

Naime, nakon 15 minuta prvi je pokušao proći Kenan Uzunović, kojem je portir kazao kako nemaju Odluku direktora te da mu mora izdati račun za parking ili će zvati policiju.

-Neću platiti, a vi učinite svoje šta trebate. Izvolite Zaključak i molim Vas da ovo poštujete – rekao je Uzunović.

Nakon toga, došao je Kasumović i rekao da neće platiti parking, nakon čega je lično podigao rampu i puštao sve posjetioce bolnice da prođu.

- Građani nisu dužni plaćati, dosta su ih pljačkali. Odluka GV se mora poštovati jer je to gradsko zemljište. Pozivamo građane da ne plaćaju parking, novac ide u crne fondove, sama naplata je netransparentna. Jednima se naplati, drugima ne. Ne dobivaju svi fiskalni račun. Ovo je poklon Grada i vijećnika građanima Zenice i ZDK. Gradska uprava i vijećnici pozivaju građane da ne plaćaju parking jer je to odluka vijeća – rekao je Kasumović.

Obezbjeđenje bolnice je interveniralo u međuvremenu. 

Vijećnik Halil Arnaut na čiju inicijativu je usvojena ova odluka, rekao je kako su se uvjerili da se ne poštuje Zaključak koji su usvojili na posljednjoj sjednici vijeća.

- Očigledno je kako će cijeli slučaj dobiti pravne okvire, te da ćemo biti prinuđeni pokrenuti i krivične prijave – kazao je Arnaut.



(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.