4.5.2022. 20:58
0
Na šehidskom nišanu u Travniku napisano ime parlamentarca Zukana Heleza
Zukan Helez, zastupnik u državnom Parlamentu traži od nadležnih da hitno reaguju jer je neko napisao njegovo ime na jednom od šehidskih nišana u Travniku. On ovaj čin je okarakterisao kao prijetnju i zastrašivanje.

- Zaprepašten sam saznanjem da je neko napisao moje ime na nišanima šehida na mezarju u Travniku. Smatram da je ovim skrnavljenjem šehidskih nišana omalovažena njihova žrtva, tj. životi koje su dali kako bismo mi danas mogli živjeti u miru i slobodi u našoj domovini. Kao pripadnik šehidske porodice tražim od nadležnih da hitno reaguju, pronađu ove vandale te ih sankcionišu - napisao je Helez i dodao:

- Također, pisanje moga imena na nišanima smatram prijetnjom meni i mome političkom radu. Ovu prijetnju sam prijavio MUP-u i tražim od njih da otkriju počinioce i njihove nalogodavce. U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča.

Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

Svi ovi progoni, pritisci i zastrašivanja imaju za cilj samo jedno, a to je da me diskredituju kao čovjeka koji na posljednjim izborima dobio 17.218 pojedinačnih glasova, ali i ušutkaju. Svi oni koji me poznaju i prate moj politički rad znaju da ja neću podleći pritiscima u borbi za Bosnu i Hercegovinu bez kriminala i korupcije.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.