2.6.2022. 13:19
0
Kolege i porodica se oprostile od Segmedine Srne: Posebno je emotivno bilo obraćanje njenog sina
U sali Parlamenta Federacije BiH održana je komemoracija Segmedini Srni-Bajramović, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinji u Parlamentu FBiH, koja je umrla u utorak u 49. godini.

Od nekadašnje zastupnice u Skupštini KS i potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a oprostili su se mnogi, emotivnim govorom na rubu suza govorila je Maja Čengić i pozvala prisutne na minut šutnje i da se na dostojanstven način oproste od Segmedine.

Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, otišla je velika žena, a kroz suze je govorio o njenoj veličini.

- Otišla je Segmedina Srna-Bajramović, naša Segi. Njeno srce nije izdržalo. Kako svojoj porodici, tako i svima nama, postavila je put uvažavanja, tolerancije i ljubavi. Život zna biti nepravedan. Znam da ne postoji riječ koja može olakšati bol. Armane i Afane, vaša mama će kao zvijezda s neba bdijeti nad vama. Draga Segi, neka ti je laka naša bosanskohercegovačka zemlja. Ostat ćeš u našim sjećanjima, mislima i srcu zauvijek - poručio je Nikšić kroz suze.

Od nje se emotivnim govorom oprostili i predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić poručivši da će Segmedina ostati svima u sjećanju kao veliki borac za prava. 

- Njena lijepa riječ za svakoga, nisu nikog ostavili ravnodušnim, Ne štedeći se do zadnjih trenutaka, neumorno i predano radila je i zalagala se za bolje i pravednije bh. društvo. Bila je velika čast poznavati je i dijeliti skupštinsku klupu sa njom. Želim njenim sinovima da nastave putem dobra kako je i ona radila. Neka joj je vječni rahmet i hvala", kazao je Okerić.

Obratio se i urednik emisije RatArt kulturnog programa Televizije Bosne i Hercegovine, a koja se emitovala tokom rata, Senad Zaimović.

- Bilo je jasno da se radi o izuzetnoj osobi. Od prvog dana bila je naša srna, lavica, drugarica, voljena i cijenjena. Stvarali smo program koji je značio nadu u ratu, kazao je.

Posebno je emotivno bilo je obraćanje sina Affana. On se zahvalio svima na podršci u ovim teškim danima, što su došli iskreno i iz puno ljubavi odali počast njegovoj majci.

Na komemoraciji, kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi, obratili su se i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović (HDZ), glumac Miki Trifunov i jedan od Segmedininih sinova Afan Bajramović.

Segmedina Srna-Bajramović će biti sahranjena danas u 15 sati na groblju Bare u Sarajevu. Podsjećamo, preminula je 31. maja u 49. godini.

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.