26.7.2022. 11:24
0
Benjamina Karić: Ovo je historijski dan za Grad Sarajevo
Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas odluku kojom će Grad Sarajevo uknjižiti na sebe imovinu.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je kazala da je to historijski trenutak jer će Grad imati svoju imovinu što je ogroman korak ka učvršćivanju ove institucije.

Ona je kazala da Vijećnica nije uknjižena na Grad Sarajevo, kao ni zgrada kod Vječne vatre.

“Prvi put nakon agresije, Grad Sarajevo će imati uknjiženu imovinu, čime je osigurano postojanje Grada kao institucije. Odlukom Gradskog vijeća danas smo učinili izuzetno važan korak koji predstavlja zakonit osnov za uknjižbu prava vlasništva zgrade DPO (ul. Hamdije Kreševljakovića 3) na Grad Sarajevo”, navela je Karić.

“Na ovaj način ne samo da ćemo osnažiti poziciju Grada Sarajeva, već ćemo po prvi put, kao institucija, imati svoju imovinu i pravo vlasništva na nekretnini u kojoj je sjedište Grada još od 1999. godine.
Uz domaćinski odnos spram vlastite kuće, podjednako moramo štititi i brinuti se o imovini našeg Grada Sarajeva”, zaključila je ona, prenosi Raport.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.