24.8.2022. 12:25
0
Potpisan ugovor o sufinansiranju zapošljavanja 22 asistenta na Univerzitetu u Zenici
Ugovor o zapošljavanju 22 pripravnika asistenta na Univerzitetu u Zenici potpisali su u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, rektor UNZE Jusuf Duraković i direktor Službe za zapošljavanje ZDK-a Anto Pešić.


Resorno ministarstvo ZDK-a sufinansirat će zapošljavanje saradnika asistenata na UNZE sa 264.000 KM, a program će se realizirati u periodu od 12 mjeseci, počevši od septembra 2022. godine. Ministarstvo i Vlada ZDK će sufinansirati iznos od 1.000 KM za dio neto plaće i doprinosa, a razliku će snositi Univerzitet u Zenici.

- Zapošljavanje asistenata jedan je od programskih zadataka našeg ministarstva i mi smo ponosni što smo potpisali ugovor. Nadam se da će UNZE uspjeti zaposliti asistente do početka akademske godine - rekla je ministrica Sinanović.

Rektor Duraković je napomenuo da je Vlada prije mjesec dana dala saglasnost za prijem 7 asistenata, koji će svoj radni vijek započeti na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

- Ovo je prvi put u historiji Univerziteta u Zenici da se u roku od mjesec dana primi skoro 30 novih mladih kadrova. To je jedan veliki potencijal i ja se nadam da će djeca prepoznati potrebu i značaj razvoja univerziteta, a ujedno i da ostanu u državi BiH - rekao je Duraković.

Odobrena sredstva će biti doznačena Službi za zapošljavanje ZDK-a, koja će vršiti refundaciju po zahtjevu UNZE.

Direktor Pešić je najavio da će ubrzo biti raspisan konkurs za prijem asistenata, jer, kako je rekao, na evidenciji biroa ima dovoljno potencijalnih kandidata, saopćeno je iz Press službe ZDK. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.