14.9.2022. 16:00
0
Propao Dodikov pokušaj: Narodna skupština RS dala agreman ambasadoru Njemačke
Narodna skupština RS dala je agreman ambasadoru Njemačke Tomasu Fitšenu.

Svih 46 poslanika je bilo suzdržano za proglašenje odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke Tomasa Fitšena štetnom po vitalni nacionalni interes. 

Podsjećamo, Milorad Dodik je na sjednici Predsjendištva BiH pokušavao blokirati davanje agremana proglašenjem odluke štetnom po vitalni nacionalni interes.

Nakon bojkota sjednice od strane opozicionih PDP-a i SDS-a vladajuća većina nije imala dovoljan broj glasova da bi izglasala odbijanje agremana, pa je stoga on prihvaćen.

SDS i PDP su saopćili da neće da učestvuju u Dodikovim "igrarijama", koje RS vode u dalju izolaciju.

Vidjevši da nemaju potrebnu većinu i SNSD-ovi poslanici su odustali od blokiranja odluke.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.