23.10.2022. 9:03
0
CIK objavio broj mandata u Parlamentu FBiH: Pogledajte raspored snaga
Na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije BiH objavljeni su rezultati Općih izbora održanih u BiH. CIK je sinoć donio odluku o utvrđivanju i objavi rezultata. Međutim, ubrzo nakon objave rezultati su povučeni sa stranice, pa su ponovo vraćeni. Za neke nivoe vlasti objavljen je samo broj mandata, ali ne i imena zastupnika koji su ih usvojili. Zašto je to učinjeno i o kakvoj je eventualnoj greški riječ, trebalo bi biti poznato tokom dana. Prema objavljenim podacima, ovo je raspored snaga u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Najviše mandata imat će SDA. Ova stranka imat će 26 ruku.

Prema podacima sa stranice CIK-a, druga stranka u Parlamentu FBiH će biti SDP sa 15 mandata, a isto toliko će imati i koalicija okupljena oko HDZ-a.



Slijedi Demokratska fronta sa 12 mandata. Lista Povjerenje (Narod i pravda i SPU) će dobiti sedam mandata, dok će Naša stranka imati 6 ruku.

Pet mandata imat će NES, a jedan manje Stranka za BiH. Hrvatska demokratska zajednica 1990. imat će 3 mandata.

Po jedan mandat pripast će PDA, Bh. inicijativi Fuad Kasumović, HRS-u, Hrvatskom nacionalnom pomaku te Pokretu za modernu i aktivnu Krajinu.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.