15.12.2022. 11:10
0
SIPA vrši pretrese zbog zloupotrebe položaja, na meti premijer USK Mustafa Ružnić
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, po naredbi Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać, na području Bihaća, u okviru operativne akcije "Gate" započeli pretrese na dvije lokacije.

Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "zloupotreba položaja ili ovlaštenja".

Pretresi se vrše u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno, rečeno je iz SIPA-e.

Jedna od meta je kako piše istraga.ba i aktuelni premijer Mustafa Ružić.

Ružnić je, inače, član NES-a, političke partije koja čini osmorku. No, iako je na proteklim izborima osvojo najviše glasova za Skupštinu USK, njegovi koalicijski partner, prije svega Narod i Pravda, ne dopuštaju Ružniću da bude premijer USK i u narodnom periodu.

Izvori Istrage iz USK-a navode da bi ova akcija mogla imati veze sa političkim sukobom NES-a i NiP-a u USK.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.