3.4.2024. 16:07
0
SIPA: Uhapšena jedna osoba po predmetu “Istok Swot”
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su (03.04.2024. godine) na području Istočnog Sarajeva, u nastavku rada po predmetu „ISTOK SWOT“, lišili slobode jedno lice.

Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Današnje aktivnosti nastavak su rada po predmetu „ISTOK SWOT“, koji je ranije započet protiv lica koja se sumnjiče da su počinili krivično djelo „Organizovani kriminal“ propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje ljudi“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Otmica“, „Iznuda“ „Lake tjelesne povrede“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Izvršeno je i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku rada po predmetu ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Švicarske Konfederacije, EUROPOL-a i INTERPOL-a, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

U navedenom predmetu podršku istrazi je pružio projekat EU4FAST.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.