15.12.2022. 11:13
0
Benjamina Karić podržala gradonačelnika Istanbula: "Sloboda ne živi u zatvoru, niti ptica u kavezu"
Turski sud je osudio gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua na više od dvije godine zatvora i izrekao zabranu političkog djelovanja zbog vrijeđanja javnih zvaničnika.

Podsjetimo, Ekrem Imamoglu je najveći politički rival Tayyipa Erdogana.

Imamoglu je osuđen jer je rekao da su “budale” oni koji su poništili glasanje 2019. godine.

Imamoglu je tijesno pobijedio na općinskim izborima u martu 2019. godine, pobijedivši kandidata iz Erdoganove vladajuće AK Partije. Nakon što su ti rezultati poništeni, on je udobno pobijedio na ponovnom glasanju. Njegovom pobjedom okončana je 25-godišnja vladavina AKP-a.

Danas je na svom Facebook profilu gradonačelnica Sarajeva poslala javnu podršku gradonačelniku Istanbula Ekremu Imamogluu.

“Sloboda ne živi u zatvoru, niti ptica u kavezu”, napisala je Benjamina Karić.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.