16.1.2023. 12:56
0
Dobojka Selma Čabrić kandidatkinja za ministricu u Vladi RS umjesto Dade Dogana
Selma Čabrić iz Doboja, kandidat je Socijalističke partije za novog ministra porodice, omladine i sporta RS.

Ovo je za Nezavisne novine potvrđeno iz više izvora u ovoj stranci, a biografija i prijedlog za imenovanje Čabrićeve, već su stigli u sjedište Viškovićeve vlade.

"Predsjedništvo Socijalističke partije već je odredilo da Selma Čabrić iz Doboja bude novo kadrovsko rješenje za ministra. Mi smo to uputili Radovanu Viškoviću, premijeru RS", kazali su izvori iz SP-a.

Do sada, kako je rečeno, nisu dobili povratne informacije iz Vlade RS, ali očekuju da Čabrićeva bude imenovana za ministra već u februaru na sjednici NSRS-a.

"Ne znam kada su planirana popunjavanja dva ministarska mjesta, ali vjerovatno je to na skupštini koja se planira u februaru", rečeno je za spomenuti portal.

Ako bude prihvaćen prijedlog Socijalističke partije, Čabrićeva će u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS naslijediti stranačkog kolegu Dadu Dogana, koji je ostavku podnio svega dva dana nakon što je izabran za ministra, a sve zbog činjenice da je ranije bio osuđen na godinu dana zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.  

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.