6.2.2024. 22:43
0
Salkić: Dodik nije tako davno govorio da nema mjesta za Arape u RS-u, a sada je ofanziva na arapske pare
Premijer RS-a Radovan Višković sazvao je za 9. februar sastanak na temu razmjene informacija potrebnih za apliciranje projekata koje bi finansirao Saudijski razvojni fond.

Tim povodom se oglasio Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

- Ofanziva na arapske pare.

Nije tako davno bilo kada je (predsjednik RS-a i predsjednik SNSD-a Milorad) Dodik govorio da nema mjesta za Arape u Rs koliko god para da imaju.

Kada je govorio da hodže arlauču, a da su džamije prijetnja zbog kojih Srbi u strahu napuštaju ognjišta i idu u inostranstvo. Sve ovo sada više nije problem, sada su novci važni i prijeko potrebni, pa predsjednik entitetske Vlade zove da se izvrše pripreme za što širi obuhvat, ni manje ni više, nego mrskih arapskih saudijskih novaca.

Za početak prava bi stvar bila da Vlada dadne koncesiju Arapima da ulože sredstva i obnove banju Guber u Srebrenici i pretvore je u savremeno banjsko lječilište i iskoriste ovaj bosanskohercegovački biser. Kad već više Arapi i njihov novac nisu prijetnja po entitet Rs i kada su dobrodošli - napisao je Salkić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.