23.1.2023. 16:42
1
Gradonačelnica Karić brutalno odgovorila Ljubiši Ćosiću: "Protjerane table" pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je na press konferenciji rekao kako će na izlazu iz Sarajeva, udnosno ulazu u Istočno Sarajevo postaviti table sa natpisom “Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”.

“Na tablama na ulazu u grad Sarajevo stoji da je grad Sarajevo 1425 dana bio pod opsadom. Poštujemo da je situacija bila takva kava jeste i da je građanski rat u BiH bio takav kakav jeste, ali će u buduće na tablama na ulazu u grad Istočno Sarajevo pisati: Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”, rekao je Ćosić.

Vrlo brzo mu je odgovorila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Gradonačelniče Ćosiću, 'protjerane table' pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci ili ispred kuća onih koji su sistemski tražili od ljudi da napuste domove u Sarajevu.

Opet je na meti Grad Sarajevo kojem, ni sam Ćosić, ne može da ospori 1425 dana pod opsadom. Ali zato, na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.

Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija.

Zato nikada i nikome više nećemo dozvoliti da se ta njegova otvorenost i tolerantnost obezvrijede, i da se žrtva i zločinac izjednačavaju”, brutalno je odgovorila Karić.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.