30.6.2023. 16:29
0
"Obećano - ispunjeno": Gradonačelnica Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv svog kolege iz Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Razlog je taj što je Grad Istočno Sarajevo počeo s postavljanjem tabli na ulazu u grad na kojima piše “Ovo je grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

Radi se o bezočnoj laži jer su Srbi iz Sarajeva otišli zbog poziva ratnog rukovodstva RS na čelu sa Momčilom Krajišnikom.

Ćosić je tablu postavio kao odgovor na table koje stoje na ulazu u Sarajevo na kojima piše da je to grad koji je bio pod opsadom 1.425 dana.

Karić je u krivičnoj prijavi i navela da se radi o sudski utvrđenoj činjenici pred međunarodnim sudovima kao što se lako utvrditi zbog čega su Srbi napuštali Sarajevo.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.