26.1.2023. 10:51
0
Šef udruženja srpskih žrtava vrijeđao Durakovića: Srebrenica je Republika Srpska. Ćamil da se izvini, uzima platu od RS-a, a govori protiv nje
Branimir Kojić, za kojeg se navodi da je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice, traži da aktuelni potpredsjednika Republike Srpske Ćamil Duraković bude sankcionisan.

“Svi građani plaćaju porez kako bi on dobijao platu. A ne da ga plaćamo da minimizira naše žrtve i širi narativ o navodnom genocidu”, rekao je Kojić Srni.

On je Durakovića nazvao “šator” političarom. Za njega je rekao da se svakodnevno u federalnim medijima utrkuje sa sarajevskim političarima koji će jače i više udariti po RS, prenosi RTRS.

Kojić je istakao da Duraković veoma dobro zna da je Srebrenica u RS i da će tako “ostati ma koliko to smetalo njemu i njegovom prethodniku Ramizu Salkiću”.

“Srebrenica je Republika Srpska. Ako imaju bar malo ljudskosti i časti trebalo bi da nam se izvine, mada iskreno sumnjamo da će to učiniti” istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, oni veoma rado uzimaju plate u RS, a sve čine da je oslabe.

Kojić kaže da se Duraković “pere kod svog naroda za izdaju koju im je priredio tokom prošlih lokalnih izbora”.

“Duraković neka usmjeri 2,5 milion KM koje je dobio kao potpredsjednik Republike Srpske u razvoj Srebrenice i na taj način pomogne svima koji žive ovdje. A ne da iz Banja Luke priča ono što žele da čuju Bošnjaci”, naglasio je Kojić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.