8.3.2023. 11:05
0
Dodik i Čović održali sastanak u Banjaluci
Predsjednici SNSD-a i HDZ BiH Milorad Dodik i Dragan Čović danas su održali sastanak u Banja Luci.


Potvrdio je to Dodik objavom na društvenim mrežama.

Kako je naveo razgovarali su o aktuelnim političkim temama u vezi s funkcionisanjem vlasti u institucijama BiH. 

"Čović me informisao o procesu formiranja vlasti u FBiH", napisao je Dodik. 

Danas je objavljen i konkurs za direktora Uprave za indirektno oporezivanje, a SNSD i Dodik su vrlo jasno istakli da ta pozicija pripada njima i da Srbin nikada nije bio na čelu te institucije. S druge strane, iz SDP BiH su također istakli da su zainteresovani za tu poziciju, ali konačnog dogovora nije bilo. 

Koalicioni partneri koji čine vlast na državnom nivou SNSD sa partnerima, HDZ BiH i stranke trojke (SDP, NIP, NS, BHI Fuad Kasumović) nisu se javno oglasili da li su postigli dogovor. 

Za sada je nova vlast razriješila staro i imenovalo novo rukovodstvo OSA-e, te imenovala nekoliko direktora u policijskim agencijama, dok je ponovljen konkurs za rukovodioce iz reda Bošnjaka. Ono što su sve ove stranke najavljivale je i smjena članova Centralne izborne komisije BiH.  



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.