15.3.2023. 11:59
0
Smijenjen SDA-ov gradonačelnik Esed Kadrić
Na sjednici Skupštine Brčko Distrikta smijenjen je gradonačelnik Esed Kadrić (SDA).

Nakon što je ostala bez vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i vrlo vjerovatno na nivou FBiH, SDA ide i u opoziciju u Brčko Distriktu. 

Smjenu zatražili SBB, SDP, NiP i SBiH

Ovim je potvrđeno da će četvorka tražiti smjenu gradonačelnika Brčkog Kadrića. 

Inače, smjenu gradonačelnika Kadrića zatražili su SDP, SBB, NiP i Stranka za BiH.

Nakon smjene Kadrića, za novog gradonačelnika Brčko distrikta biće predložen je Zijad Nišić, iz Stranke za BiH, koji je aktuelni poslanik u Skupštini.

Šest glasova protiv

Za smjenu Eseda Kadrića glasalo je 20 skupštinskih zastupnika iz reda Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih. Protiv je bilo 6, a suzdržanih 3 glasa.

Pored Kadrića automatizmom funkcije gube Šef kabineta Gradonačelnika Amir Softić (SDA), savjetnica gradonačelnika Admira Ramić (SDA), Šef odjeljenja za prostorno planiranje Edin Zaimović (SDA) i još neki funkcioneri, prenosi avaz.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.