19.3.2023. 21:43
0
"Od vas se ne traži da postanete homoseksualci. Ako vas seksualno privlače osobe suprotnog spola onda ste potpuno 'sigurni', jer ne postoji ama baš nikakva šansa da vas homoseksualci 'zaraze'"
Sinoć je u Banjaluci nepoznata grupa huligana napala 15 aktivista LGBT, a nakon što je policija zabranila okupljanje aktivista i članova organizacijskog odbora „Bh. povorke ponosa”.

Iz policije je odmah nakon incidenta priopćeno da je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije, tako što je „više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija”.

Napad su osudili mnogi, a jedna od njih je i politička analitičarka Ivana Marić.

Ona je na svom Facebooku pozvala građane da ne vrijeđaju i ne tuku pripadnike LGBT-a, a rekla je i kako je to sve prirodno i da niko od nikoga ne traži da se postane homoseksualac.

Njen komentar prenosimo u cjelosti.

“Od vas se ne traži da postanete homoseksualci, niti da to promovirate. To čak ne morate ni razumjeti, ni prihvatiti. Od vas se samo očekuje da prihvatite da to postoji, i to već vijekovima, da to nije njihov izbor, ni hir, već priroda. Za početak bi bilo vrlo poželjno da ih ne vrijeđate i ne tučete zbog toga.

Nacionalizam je, recimo, mnogo opasniji od homoseksualizma, pa smo to prihvatili.

Nacionalistima dozvoljavamo, ne samo da “paradiraju” već i da nam državu vode, čuj mene uništavaju.

Ako vas seksualno privlače osobe suprotnog spola i ako s njima možete ostvariti čvrstu emotivnu vezu, onda ste potpuno “sigurni”, jer ne postoji ama baš nikakva šansa da vas homoseksualci “zaraze” i prevedu na “svoju stranu”. Ako ste, pak, prikriveni homoseksualac, to se neće promijeniti širenjem mržnje i fizičkim nasiljem prema onima koji su to prihvatili.

Malo tolerancije ne bi bilo na odmet. Vi živite onako kako Vi hoćete, a druge pustite da žive onako kako oni hoće. I sve to u granicama koje zakon postavlja”, napisala je Marić.



(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.