31.3.2023. 19:53
0
Evo kako mediji bliski HDZ-u pišu o protestima ispred OHR-a: "Dernek radikalnih bošnjačkih unitarista"
Radikalni unitaristi svoje nezadovoljstvo pokazuju prema dvojici istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine kakvi jesu visoki predstavnik Christian Schmidt i američki ambasador Murphy, piše o današnjim demonstracijama u Sarajevu, mostarski portal ABC koji je blizak HDZ-u.

Portal ABC piše da su proteste organizirale "dvije radikalne bošnjačke udruge Restart i Krug 99 iz Sarajeva" te da je na proteste izašla "radikalna skupina unitarističko probošnjački orijentiranih građana". 

"Dernek unitarista je počeo trubljenjem, galamom i povicima lopovi. U mnoštvu transparenata, slika i slično uglavnom svoje nezadovoljstvo pokazuju prema dvojici istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine kakvi jesu visoki predstavnik Christian Schmidt i američki veleposlanik Murphy", piše Čovićev portal i dodaje kako je "dobro je da i međunarodna zajednica u BiH može vidjeti u kojem grmu leži zec i tko su današnji prosvjednici". 

"Skup je počeo a mikrofon je uzela kontroverzna Azra Zornić koja politiku međunarodne zajednice zove mješanjem u unutarnje stvari BiH. Schmidtove odluke nacističko aparthejdskim i uglavnom izjavljuje slične gluposti i bedastoće. Rekla je da traži ostavku Christiana Schmidta uz opću podršku prosvjednika. 

Pročitano je i katastrofalno pismo Gradimira Gojera koji je Schmidta nazvao neprijateljem Bosne. Spomenuo je ustaše i četnike koji hoće da otmu njegovu Bosnu. 

Zatim je na scenu izišao mlađi gospodin koji je kako je najavljeno iz Kruga 99 i jako se uznemirio prilikom govorancije. Iako pripada klubu (polu)intelektualaca njegove poruke su zastrašujuće i koristi ratnu retoriku. Spominje građansku BiH ali uvijek u svojim rečenicama provlači Bošnjake što je indikativno", piše ABC portal. 

Portali bliski HDZ-u posebnu pažnju posvećuju anonimnim prijetnjama koje su upućene Ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću i predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću "zbog njihova političkog djelovanja". Portali navode da su Konaković i Nikšić zatražili policijsku zaštitu i poduzimanje mjera kako bi se otkrile osobe koje stoje iza takvih prijetnji.

ABC navodi da su se "užasne prijetnje smrću pojvile u komentarima na portalima i društvenim mrežama u četvrtak i petak, neposredno nakon usvajanja proračuna u parlamentu BiH". 

"Likvidacija Konakovića i Nikšića mora se izvršiti. Cijeli se svijet smije Bosancima. Velika je sramota ako ova dvojica ostanu još koji dan živi", citira ABC portal.

''Zovu nas izdajnicima i sad su bolesnici iz tog sistema došli u fazu da nam prijete smrću. U tome imaju ozbiljnu pomoć nekolicine novinara koji kaljaju časnu novinarsku profesiju pišući rječnikom korumpiranog sistema kako smo “sluge Zagreba”. 

Očekujem ozbiljne i hitne reakcije sigurnosnih agencija kako bi se otkrili kreatori ovih gnusnih prijetnji. Mi našu borbu nastavljamo još većim žarom'', citira ABC portal riječi Elmedina Konakovića.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.