28.4.2023. 12:00
1
Konaković: Pozivam Izetbegovića i Komšića da shvate šta rade, obojica vode stvar u eskalaciju. Ojačali smo institucije BiH
Elmedin Konaković je na današnjoj konferenciji za novinare lidera "Trojke" kazao da su u medijskom linču.

"Imamo takvu vrstu pritiska od odlazećeg režima. Ali smo znali za to. Oni imaju takvu moć kroz javna preduzeća. Linč bez ijednog argumenta. Ova koalicija nije nikada ni milimetar odstupa od interesa BiH“, kazao je Konaković. 

Onda se osvrnuo i na dešavanja u virtualnom svijetu.

"Spinovi koje i neke vaše kolege zdušno podržavaju narušavaju stabilnost BiH“, istakao je Konaković, pa je nastavio i o radu Vijeća ministara.

"Ne da nismo trgovali već smo ojačali institucije BiH. Nama treba malo više vremena da bismo ih potpuno ojačali. Koji je to proces u kojem smo trgovali. Nemamo Ministarstvo sigurnost, ali imamo Promet i komunikacije, koje je prema našem mišljenju jače“, dodao je Konaković.

Govoreći o kulminaciju odnosa kazao je da smo svi krivi.

"Danas je ta kulminacija. Mi ne bismo ušli u vladu koja je nametnuta. Rješenje kojima se rješava pitanje otimanje Bošnjaka. Sjećate se Šilja...Ne dozvoljavamo da se to zaboravi. Evo svima koji kažu da nije trajno pitam može li sljedeći put biti ovako. Ne može“, kazao je Konaković i dodao da je smanjena etnička vrijednost glasa. Pozivam Izetbegovića i Komšića da shvate šta rade. Vidjeli su da ne podliježemo pritisku, ali obojica vode stvar u eskalaciju. Njih dvojica imaju najveću odgovornost", kazao je Konaković.

Istakao je da svojim narativom Komšić i Izetvegović podsjećaju na Milorada Dodika, te da postoje različiti epilozi, ali da će sjednica biti održana a Vlada na čelu sa Nikšićem biti imenovana.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.