29.4.2024. 22:43
2
Ambasada SAD o press konferenciji Konakovića: Izabrani lideri se trebaju uzdržavati od komentara koji diskredituju rad tužilaca ili sudija
Ambasada SAD je kritikovala ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji je dočekao pripadnike FUP-a koji su bili uhapšeni u sklopu akcije "Crna kravata 2".

Nakon toga je Elmedin Konaković održao konferenciju za medije, gdje je komentarisao taj pravosudni proces, a iz Ambasade SAD su za Patriju poručili da niti jedna osoba nije iznad zakona.

- Kao što smo to mnogo puta rekli, nezavisan pravosudni sistem je temelj svake demokratije i svi ga trebaju poštovati. Nijedna osoba nije iznad zakona. Izabrani lideri imaju posebnu odgovornost da se uzdrže od bilo kakvih komentara ili postupaka koji diskredituju ili potkopavaju rad policije, tužilaca ili sudija - kazali su iz Ambasade SAD-a za Patriju. 

(NAP)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.