6.5.2023. 14:14
2
Premijer Nikšić prisustvovao obilježavanju 80. godišnjice bitke na Neretvi: BiH je u okovima nacionalizma
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas u Jablanici obilježavanju jubilarne 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi, položio cvijeće, te odao počast borcima jedne od presudnih bitaka narodno-oslobodilačke borbe iz Drugog svjetskog rata.

Cvijeće i vijence položile su brojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkog i javnog života, te organizacija i udruženja koja baštine antifašističku tradiciju.

Svečani program u okviru jubileja 80. godišnjice organizirali su SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo „Josip Broz Tito“, Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ iz Jablanice, Općina Jablanica, uz podršku udruženja antifašista sa prostora bivše Jugoslavije.

Sa današnje manifestacije upućene su poruke solidarnosti, humanosti, zajedništva i važnosti očuvanja anifašističkih vrijednosti.

Zajedno sa premijerom Nikšićem obilježavanju 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi prisustvovala je i federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.