15.5.2023. 12:02
0
Erdogan ili Kilicdaroglu: Ko je dobio veću podršku u BiH?
Opći izbori u Turskoj od jučerašnjeg dana jedna su od glavnih tema javnosti širom ove zemlje. Sa pažnjom se rezultati izbora za predsjednika ove zemlje prate i u Bosni i Hercegovini.

Pored javnosti koja se interesuje za izbore u Turskoj, u našoj zemlji živi određeni broj građana sa državljanstvom Turske koji su imali pravo glasa na ovim izborima.

Tako zvanični podaci pokazuju da suu Bosni i Hercegovini tokom jučerašnjeg dana glasale 1,473 osobe. 

Na osnovu ovog broja glasača, aktuelni turski predsjednik je u BiH osvojio 669 glasova (45,92 posto), dok je njegov glavni protukandidat Kemal Kilicdaroglu osvojio 632 glasa (43,38 posto).

Kandidat Sinan Ogan osvojio je 116 glasova (7,96 posto) dok je Muharrem Ince osvojio 40 glasova (2,74 posto).

Zanimljivo je da je Kilicdaroglu, prema podacima od sinoć, imao ubjedljivo vodstvo (62,03 posto) u odnosu na Erdogana (35,44 posto).

Ali na osnovu trenutno aktuelnih rezultata, Erdogan je prešao u vodstvo.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.