29.4.2024. 8:22
0
FERK danas o inicijativi da struja ne poskupi domaćinstvima s većim brojem djece
Za danas je najavljena sjednica Regulatorne komisije za energiju u FBiH (FERK) na kojoj biti razmatrana inicijativa o izuzimanju poskupljenja električne energije domaćinstvima s većim brojem djece.

Udruženje "Porodice tri plus" uputilo je inicijativu kojom ukazuju da bi poskupljenje električne energije, kako je predloženo od Elektroprivrede BiH, najviše pogodilo višečlane porodice.

Tim povodom, Udruženju "Porodice tri plus" upućen je odgovor u kojoj FERK najavljuje sjednicu zakazanu za ponedjeljak na kojoj će razmatrati inicijativu.

"Kao Udruženje koje zastupa interese porodica, a posebno višečlanih, ujedno i jedino pravno lice koje je uputilo inicijativu u cilju olakšavanja životnih troškova ovih porodica, nadamo se uvažavanju inicijative i pronalasku boljih modela tarifa kojima se definiše način obračuna utroška struje u domaćinstvima", saopšteno je iz Udruženja porodica s troje ili više djece "Porodice tri plus".

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.