22.5.2023. 19:32
0
Delegacija EU odgovorila Avdi Avdiću: Sattler nije rekao da je donesena konačna odluka vezano za "Južnu interkonekciju"
Iz Delegacije EU u BiH odgovorili su novinaru Avdi Avdiću koji je na Twitteru iznio neutemeljene tvrdnje da "šef Delegacije EU Johan Sattler (Johann Sattler) ne zna da Vijeće ministara nije donijelo odluku o pokretanju postupka za gradnju Južne interkonekcije".

Pogrešno preneseno

- U zvaničnom saopćenju sa 11. sjednice Vijeća ministara, jasno je naznačena jednoglasna puna podrška projektu "Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske".

Ambasador Satler ni u jednom trenutku u intervjuu za BHRT nije rekao da je donesena konačna odluka. Tvrditi da je tako rekao nije tačno i pogrešno je preneseno.

Potpuno je upoznat s tim da će za konačnu odluku trebati više vremena.

Došlo je do "dogovora"

Danas je samo konstatovao – kako je i samo Vijeće ministara najavilo – da je došlo do "dogovora" (na engleskom - "agreed").

Relevantni dijelovi saopštenja za javnost od 11. maja su dostupni u nastavku: "Vijeće ministara BiH jednoglasno je dalo punu podršku projektu Južna interkonekcija. Istovremeno je utvrđen Prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda Nova istočna interkonekcija" - navodi se u odgovoru Delegacije EU.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.