23.5.2023. 16:14
1
Skaka nije jedini osumnjičeni: Ima ih još
MUP KS danas je, navodno, osim Abdulaha Skake, u svojstvu osumnjičenih danas će biti ispitane još tri osobe, dok će kao svjedoci biti ispitane također još tri osobe, s tim da bi broj svjedoka narednih dana mogao biti i povećan.

Troje osumnjičenih, osim Skake, biće pušteni na slobodu, dok će bivši prvi čovjek Sarajeva sutra biti predat Tužilaštvu KS na dalje postupanje.

Među osumnjičenima je, navodno, i Amela Kolovrat, pomoćnica gradonačelnika za finansije u vrijeme dok je Abdulah Skaka bio gradonačelnik Sarajeva.

Podsjećamo, Skaka je uhapšen danas zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. Na teret mu se stavlja, između ostalog, nepravilnosti u vezi sa organizacijom dočeka Nove godine 2017. i 2018. godine, kada su glavne zvijezde koncerata bili Dino Merlin i Zdravko Čolić. Također, sumnjiči se i za nezakonito zapošljavanje savjetnika u njegov kabinet, postavljanje javne rasvjete u Trnovu, gdje mu se nalazi vikendica, dopremanje makete bolida Formule E, dodjela novca organizacijama koje nisu opravdale ranije utrošena sredstva i drugo.

Skaka je uhapšen u okviru policijske akcije Vizionar, u okviru koje je pretresena njegova porodična kuća, kao i više drugih lokacija, a na saslušanje je privedeno nekoliko osoba, prenosi Oslobođenjke.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.