11.6.2023. 22:15
0
Spajić: Nećemo sa DPS-om i Urom, očekujemo da se Vlada što prije formira
Održani su vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori a Pokret Evropa sada Milojka Spaića osvojio je 23 mandata. Lider PES-a rekao da je ostvarena velika pobjeda, uprkos zloupotrebama državnih resursa.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da su ostvarili dobar rezultat i da očekuju da se Vlada što prije formira.

Kazao je da je ostvarena velika pobjeda, uprkos zloupotrebama državnih resursa.

Spajić je najavio da će PES razgovarati sa svima sa kojima dijele zajedničke vrijednosti.

Na pitanje sa kim bi pravili vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio s kim neće u koaliciju – sa Demokratskom partijom socijalista i Građanskim pokretom URA.

Funkcioner PES-a Filip Ivanović je rekao da će ta stranka imati najveći poslanički klub u Skupštini i da će biti glavni konstituent Vlade. Predstavio je Spajića kao novog premijera, navodi N1. 




(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.