12.6.2023. 14:20
0
Više od 50 radnika firme “Zrak” dobilo otkaz: Intervenisala policija i hitna!
FOTO: faktor
Više od 50 radnika sarajevskog preduzeća "Zrak", koje je od aprila pod stečajem, dobilo je otkaze na osnovu prvostepene presude, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, pa su stigli i policija i Hitna pomoć, izjavio je predsjednik Sindikata "Zraka" Amir Demirović.

“Stečajni upravnik Mesud Bogilović retroaktivno daje otkaze, s datumom odjave na 14. april ove godine, nakon čega se radnici ne mogu prijaviti na biro, niti su im doprinosi uplaćeni. Više od 50 radnika jutros je dobilo otkaz”, rekao je Demirović.

On je pojasnio da su 55 radnika imali ugovor o radu, a oko 20 je radilo na osnovu ugovora o djelu.

Demirović je rekao da je stečajni upravnik svojim nastupom isprovocirao radnike, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, a onda su stigli i policija i Hitna pomoć koja je morala da interveniše jer četiri radnika imaju visoki pritisak i šećer.

“Bogilović je radnicima rekao da potraživanja zaključimo s petim mjesecom, međutim mi smo to sve predali u sud na stečajnu masu. Odjavio nas je 14. aprila i tako nas prevario”, dodao je Demirović.

On je istakao da radnici nisu dobili nijednu platu od kada je došao stečajni upravnik, navodi Srna, prenosi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.